Вайна...

Шостко Виктория
Вайна... Як шмат у гэтым слове:
Пакуты, гора, страх i боль,
У iм ёсць i здраднiцтва i воля,
Забойства - вось ваенны соль...

Вайна яна заўжды такая ж.
Гарматы з часам лепш i ўсё,
Ты пахавальную чакаеш
I cам нiбы з ёй памiраеш -
Душэўны боль навек нясё.

Вайна сусветная другая,
I шмат мiльёнаў яе лiк,
А час ня церпiць - адлятае,
I шэсць гадоў яе адлiк...

Вайна Айчынная ў краiне,
Чацвёрты кожны з нас памёр -
Мы гэта памятаць павiнны,
Каб не загiнуць зноў нявiнным,
Не запалiць вайны касцёр.

О, людзi, я вас заклiкаю
Зрабiць прыпынак назаўжды!
Не трэба войнаў, заклiнаю,
Бо йдуць крывавыя дажджы...

18.05.1995