Всевечен, мъдър календар

Радко Стоянов 2
Когато твоята любима
    се превърне
        в най-щастливата прабаба,
а внуци и правнуци
    я обсебят
        като дивна Птица- жар,
не сваляй гарда, ти заслужил си
    да бъдеш
        част от Божията дарба
на тази приказна Любов
    в един всевечен,
        мъдър календар…