Въглени

Величка Петрова
ВЪГЛЕНИ

Дали не си от пепел нежност,
която вятърът довява,
в самотен вик на безнадеждност
и после пак я разпилява.
Дали не си от пламък горест,
огън огнено разпалил
денят
от айсберг непокорен,
сковал ме в ледените пари.
Каквото и да си
напира
и пали ме и ме напада.
Огньовете блестят и свирят:

Страстта от въглени е клада.
28.08.2014г.