ХIела гъайла аргъес дигулра

Салим Герейбеков
ХIела гъайла аргъес, рурси, дигулра,
ХIела тIама бикьна ну дуцIикIулра.
ДуцIарти дигайли, абдалвирулра
ХIу агарси мерлав уэс хIейрулра.

Михъирлаб уркIира буциб дигайли,
УркIецIи ва ряхIму дарагу набчи…
ЦIаливан игулра ну хIела хIерли,
Сен гIямру деркIиша, набчи ракIайчи?!

Дила сабур агар уркIилис дарман–
ХIу сарри ахIерси, дила риганай.
ХIед сари дучIути хIябкубти, дарган
Кьабулдара илди, аргъили тамай.

Дила сабур агар уркIилис дарман–
ХIу сарри ахIерси, дила риганай.


             Далай МяхIяммад-Расул Уцмаевлис