Лирика 11, братьям павшим! ,украинский

Павел Байдалюк
Коли душа залишить тіло,
Навідатись до брата у Раю,
То передай будь ласка мила,
Що як і він,-загинув у бою!

Ти розкажи як ясні очі
Оплакали його похід,
До дальніх берегів тієї ночі...
Від пострілу впав,до Небесних воріт.

Як раптом навколо усе посіріло,
Як розпач залізом за горло схопив.
Прощався з тобою і серце боліло!
На зустріч чекав і справу робив...

Чи знову твій погляд зігріє мене?
Чи Небо зведе нас знов в один шлях?
Пліч о пліч із братом за діло одне.
Втрата тебе то єдиний мій страх..!