Кримiнальний детектив

Алла Мисяк
У бабусі Химки півника не стало,
Із самого ранку бабця причитала.
Серебристий , голосистий, гребінь  - як калина,
Тільки вчора но співав біля мого тину.
Охорона моя добра , військо волохате,
Як же півня , вартові , ви могли проспати ?
Дружок мовив – я не спав, може трішки задрімав,
Всі до Шарика питання , він спить звечора до рання.
Так хропів , що конура ходором ходила.
Бджілка зранку вжалила, й та не розбудила.
Я ж відповідальний , гідно стережу ,
Навіть ,як летить комарик ,я не пропущу!
Бачу з вами я двома все це не владнаю ,
На підмогу з міста сина почекаю.
Подзвонила … Уже їде …І їде не сам.
Із експертом кримінальним, пес він – усім псам !
В ділі швидко розбереться , півник мій мерщій знайдеться.
Тільки він забіг у хвіртку , стриб туди, та стриб сюди,
Як тут можна працювати – затоптали всі сліди.
Ось і діло до обіду , велика обора.
Та не  вийде наш Мухтар ніяк на слід вора.
Потішається Дружок разом із Шарком-
Щось даремно тебе кличуть кримінальним псом.
Сів  Мухтарик біля груші , примруживши віка,
Раптом щось над головою як закукуріка!
Півник наш знайшовся -  в холодочку спав,
У грушевих  вітках  ранок прозівав.
Вчора перед сном хотів розім'яти крила,
А бабуся рано курника прикрила.
Було вночі лячно , зізнатися мушу,
Тому я , на всяк випадок , залетів на грушу.
Де б я дівся з двору ? Нема мені рівних!
Де ж бабусі взяти краще мене півня?!!

10.06.2015р.