Владимир Молчанов - С мечтата... С мечтою...

Дафинка Станева
                Любите поэта. А слава
                найдет после смерти его.
                Т.Олейникова

С мечтою о песне великой

С мечтою о песне великой,
Которой не грех дорожить,
Мне в этой обители тихой
Судьбой предначертано жить;

Без скрежета, шума и треска,
Где нет ни друзей, ни врагов.
Неслышно идти перелеском
вдали от великих лесов.

Опять заплутаю в дубраве,
Хотя и вершина влечет.
Не думаю больше о славе,
Она после смерти - не в счет...

С мечтата за песен велика

               Любите поэта. А слава
               найдет после смерти его.
                Т.Олейникова

С мечтата за песен велика,
която ценя (не е грях),
във тази обител - тъй тиха -
да бъда съдбата избра.

Без скърцане, шумове, грохот,
без враг, без другари добри -
в горичка безмълвно да бродя
далеч от велики гори.

Залутан през тази дъбрава,
макар от върха запленен,
не мисля днес вече за слава -
че тя след смъртта ще е с мен.