***

Еленушка Жукова
Штори білі,
Вікна сині,
Сувеніри
На вітрині.
Тижні цілі
Пролітають,
До квартири
Заглядають.

День приліг,
Мов зебри смуги,
На дороги
Недолугі.
Вітер зміг
Віднести тучі
За пороги
Аж до кручі.

Прихистить
Зоря від зливи,
Поки дощ
Іде до ниви.
Доки спить
Пташине місто,
Мокрих площ
Шляхи без змісту.

Як пройдуть
Години ночі,
Площі вмить
Розплющать очі.
Звідкись звуть-
Це вже світанок,
І дзвенить
На Ґанку ранок.