Працэс пайшоу

Владимир Кабердин
Працэс пайшоў
Або
"блакітная мара"

Працэс як пойдзе, застанецца
неварушымае,
чакаць.
У кожнай хаце, ў кожным месцы
неварушымае,
трымаць.
Парушыш сэнс – не будзе выйсьця.
Ніхто не пойдзе нікуды.
Нат і працэс які,
здабытак
неварушымага ў жыцці.
Па сэнсу маюцца заўвагі?
Прыму як след
 працэсу,
ўчас.
Ня мелась выйсьця,
можа й прагі.
Завалам клізмы,
клізмам – газ.
Хапала пахаў і турботы
чытаць,
як есьці і пляваць.
Не праглыну, мой крытык костку.
Але працэсу
дам што даць.
Іду сабе і ўсё чапаю
то той працэс, то іншы,
 зноў.
Што клізмам добрага параіць? -
Адскокваць хуценька з...
Пазоў.