ф лософи

Лилия Коломиец
Філософи народжуються у в"язницях, божевільнях, у бідності і похміллі.
У тілі, раком чи СНІДом сточеному.
У задроченому дусі.
Філософи народжуються в русі, виходять через носа, разом з димом дешевого тютюну.
Народжуваність підскочує на весну.
Бо восени треба якось грітися, а опалення дають з затримкою.
З такою затримкою, що вже для абортів запізно.
І лізуть, лізуть на світ божий.
Філософи.
Діти спирту, хтивості і невчасності.
Розстріляні власним творцем.
Поети розгубленої сучасності
із загубленим в часі лицем.