Шэнi

Станислав Шастак
Хвіліны точацца паволі,
Складаюцца ў гадзіны, дні...,
І с кожным днём я ўсё болей
Сумую па табе, Шэні!

Ці ўстае на золку ранак,
Ці зорачак гараць агні,-
Я між русалак-свіцязянак
Шукаю родную Шэні.

Згасае сонца захад чысты
Ды шле на памяць прамяні
Ці ў дыяментах луг расісты -
Ўсё мроіць ясачку Шэні!

Салоўка ўвечар заспявае,
Ці ў нябеснай вышні
Ўзыйдзе зорка залатая-
Усе нагадвае Шэні!

Аерам хваля гайданецца,
Ці рыбы пляск у цішыні,
А мне ў каторы раз здаецца -
Што гэта ты ідзеш, Шэні.

Бо ты ўсюды, дзе ні еду,
Бо ты ўсюды, дзе ні йду!
Заўжды с табой вяду бяседу,
Дзе душу й сэрца адвяду.

І колькі гэты свет паўстане,
Пака  я не сыду ў цяні,
Найсаладзейшае вітанне
Мне свет тваіх вачэй, Шэні!