Елена Жукова-Желенина - Жизнь

Юлияна Великова
 

      Болгарской поэтессе Юлияне Доневой


Наука помнить и искусство забывать.
  Да,  мудрость есть любить и глупость ненавидеть.

Так важно в капельке дождя морЯ увидеть,
  А в шуме пенных волн мотив вдруг услыхать!
 




Фото автора.



Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ЖИВОТ

Поуката си спомням , изкуството забравям.
Да, мъдрост е да любиш, глупост е да мразиш.

Море в дъждовни капки, важно е да виждам,
а в шума на вълните, мелодия да чувам.