Житт ва боротьба

Максим Петращук
У кожного - своє життя
У кожного - своє кохання
У когось - в серці почуття
У когось - біль-переживання

Життя - не казка і не цирк
Життя - не парк атракціонів
Життя - це радощі і гнів
Життя - це страх і біль мільйонів

Ти, як бродяга у світах
Шукатимеш своєї долі
Та прийде час і ти як птах
Здіймешся в небо у пориві волі

І зрозумієш, що життя це гра
І програші теж допустимі в ньому
Зіграй цю гру, відчуй її на смак
І ти відчуєш і азарт і втому.

І в грі цій здатися не смій
Бо це занадто по-простому
Дограй її, дограй або програй.
Бо програш не кінець усьому.

Кінець - коли зневірився у всіх
Кінець - коли ти руки опустив додолу
Устань, зірвися із колін
І не здавайсь, ніколи і нікому!