Юлияна Донева - Защо го допусна?

Юлияна Великова
ЗАЩО ГО ДОПУСНА?

Вали си дъждът, от дни не прекъсва,
реки вън се стичат – порой.
А  моята съвест  така ме разкъсва,
за миг не ми дава покой.

Обидих поета – нелепо, жестоко…
Къде бе умът ми, не знам!
И ето, сега се разкайвам дълбоко
и просто умирам от срам.

Той е на хиляди мили от мен,
какво аз изпитвам - не знае.
 От мъка и срам сърцето ми стене
и мисли умът ми терзаят.

От де този страх!... Какво ме подучи
към тази постъпка гнусна!?...
Не искам да вярвам, че ми се случи!
Боже, защо го допусна?...