Георгий Косаревский - Отчего же тебя я ревную?

Юлияна Великова
Мне тебя позабыть бы пора:
Я другую нашёл и целую.
Почему же не сплю до утра,
Отчего же тебя я ревную?

Отчего же ты в сердце живёшь?
Ведь опять до стекла припадаю,
Лишь случайно у дома пройдёшь -
Долгим взглядом тебя провожаю.

Ты пройдёшь, не подняв даже взгляд,
На мои позабытые окна.
Не посмотришь ни разу назад,
Только сердце зачем-то вдруг ёкнет.

Я другую, другую нашёл,
Пусть тебя, кто захочет, целует...!
Вот и дождик под утро пошёл,
Словно тоже к другому ревнует.
    2.05.2015г.



Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ОТ КАКВО ТЕ РЕВНУВАМ

След време ще те забравя:
Друга открих и целувам.
Защо не заспах до зори,
аз от какво те ревнувам?

Защо ти в сърцето живееш?
Все пак припадам пред чашата.
В дома ми случайно дохождаш,
с поглед дълъг аз те изпращам.

Ти минаваш и поглед не вдигаш
на моя забравен прозорец.
Ни веднъж не поглеждаш назад,
за миг само щраква сърцето.

Друга аз, друга намерих
нека теб който ще да целува.
И дъжда в зори си отива,
като също към друг ревнува.