Грання

Марьян Федух
Чи ти в старших роках чи в молодших
Зволiкаєш чи преш навмання
Час даєтся тобi найсолодший
Назва часовi тому грання.
Чи в постелi чи в лузi чи в полi
Чи в пiярах, в`язницi, на волi
Чи при пошуках кращої долi
Серед ночi а чи серед дня
Грання, грання, грання.

Чи в Полicci а чи на Покутi
В Коломиї, Стрию чи в Якутiї
На Мальдивах а чи на Канарах
В Трускавцi а чи в Карлових Варах
Всiх хто тягнется свiтлого дня
Всiх єднає потiха грання.

Ту властивiсть присущу людинi
Мають конi, корови та свинi
Та не має розуму скотина
И фантазiю не розвиває
Тож природа на них спочиває.
Ну а вы молодi й чорнобривi
Будьте в справi тотiй не лiнивi
I звечора до пiзного дня
Роздувайте вогныще грання.

Не томи себе роде людский
Забавляйся при першiй нагодi
У бiдатствi, добрi чи злагодi
Пiдкор`яйся позиву природи
В кращiм часi що має людина
З гаслом потка та ще й пуцюрина
Не настрашимся судного дня
Грання, грання, грання.