308. Заблукала в гай д1вчина...

Игорь Ярин
  Заблукала в гай дівчина
  до вранішньої пори.
  По-під Місяцем світлина
  й побіліли явори.

  Розтеклося біле сяйво
  по рівнинах, по гаях.
  Не відверта, а лукава
  тая пісня солов"я.

  Та навіщо та пташина
  лине пісня по гаях,
  що мабуть тая дівчина
  відтепер вже не моя?

  Світло Місяця летіло
  до самотньої межі.
  До сьогодні мав я крила.
  Де ж поділись ночі білі
  хоч ти, Місяцю, скажи?

  Та і сам я по покосах
  та по полю  лободи,
  крізь рясні вранішні роси
  і крізь верб зелених коси
  брів, та, видно, не туди.

  Ніч спинилась біля ганку
  й відійшла у небуття.
  І з прийдешнім світлим ранком,
  з срібно-росяним світанком
  поверталося життя.