II Риби

Ванир
За вікном кілька тисяч льє.
Живемо, мов на дні колодця.
Щоб святити ім'я твоє,
Мені гостро бракує сонця.

Я блукаю серед пітьми,
Наді мною кружляють риби.
Коли риби були людьми,
люди, певно, носили німби.

Я побачу колись вві сні,
Круглу луску вздовж всього тіла.
Зранку прийдуть думки сумні:
А чи дійсно я ще людина?