Русия

Иван Мишев
Обичам аз Русия.
Тя сестра ми е.
И брат.
И в днешната ни орисия,
и в тоз житейски кръговрат
забравяме,че днес
свързани сме ний навеки.
Не от интерес,
а от извървените пътеки
на Кирила, Методия,
че братя сме славяни,
и в общата история
смесила кръвта ни
днес само ни делят
море и политика.
Но знам,
Те
не ще ни спрат,
щом
кръвта
повика...