Наталья Фоменко Шитова - Любовь умирала...

Юлияна Великова
Любовь умирала подбитою птицей...
И некому было помочь.
Когда-то была она гордой царицей,
Все беды могла превозмочь.

Теперь, обессилив, на землю упала,
И крылья свои распластав,
Она вспоминала как страстью пылала
На сладких и жадных устах.

Она вспоминала как долгие ночи
Нектаром поила сердца
И как превращались вдруг влажные очи
В счастливые два озерца...

Любовь умирала и больно ей было,
Что сил не осталось в ней жить...
Но всё же она до конца не забыла
Полёт свой в душе сохранить!




Превела на Български: Юлияна Донева

УМРЯ ЛЮБОВТА

Умря любовта като простреляна птица…
и няма от никъде помощ.
Когато тя беше горда царица
всички злини превъзмогвах.

Сега на земята тя падна безсилна
и разперила свойте крила,
спомни си тя как страстно горяла е
на сладките жадни уста.

Тя спомни си как в нощите дълги
с нектар е поила сърцата.
Как в миг се превръщаха очите влажни
в щастливи две езера.

Умря любовта и нея боли я,
че за живот не стига й силата.
Но всичко тя ще запомни до края,
ще запази своя полет в душата!