Троянда на вiкнi

Шурченко
Троянда на вікні
Тебе так нагадала,
Мої щасливі дні,
Яких було так мало.

Рожеві пелюстки -
Твої червоні губки,
Як до серця містки,
Розпечені як грубки.

Троянди аромат -
Твого волосся запах,
Духмяність твоїх шат,
Обіймів на канапах.

Зеленії листки -
Очей зелених світло,
Та ніжності ростки,
З яких любов розквітла.

Трояндові шипи -
Гарячу гостру вдачу,
Від предків взяла ти
Характер свій козачий.

Троянда на вікні
Мої голубить очі,
Нагадує мені
Безсонні наші ночі.