Кароль памёр

Владимир Кабердин
Няхай жыве кароль!

Настаўнік, хмура палядзеўшы,
паставіў кол адзнакай моўчкі.
Крычэць і лаяцца ўспацеўшы
здаецца мог бы ён па воўчы.

Але не стаў злавацца болей,
чым дазваляла годнасць.... вучню
наўмысна спрэчнае, на гора
сцьвярджаць настаўніку між гукаў.

Гудзеў той кляс усхваляваны
учынкам самым гераічным
таго настаўніка ля брамы
яго жа школы  з  тынам зычным.

Пагнаў са школы «міма касы»
свайго памочніка па справе.
Памочнік жорсткі быў, без ласкі.
І ставіў прыкладам...
(Мы ж знаем)

Вось гэты прыклад свята й скончыў, -
- Мне кол пастаўце, мой настаўнік!!!
Кляс моўчкі сеў,
увесь(!) 
як ноччу.
- Памочнік ён! - пачуў іх страўнік.