Виктор Козырев. Ты мне снилась сегодня, мама...

Анастасия Котюргина
Ўстаў павольна ды і туманна
Ранак белы  па-над вадой ...
Ты мне снілася сёння, мама,
Сінявокай і маладой.

Зноў спявалі пра нешта глуха
Прыдарожныя правады.
І таполевым светлым пухам
адляталі ў палі гады.

Памяць сэрца! Дурное згладзіць,
Ёй бы шчасце стрываць – адно...
Ды нядаўна было жа, маці?
Так нядаўна ... і так даўно.

Ты далёка цяпер, далёка.
Я люблю цябе скрозь вякі.
Не забыўся тваіх урокаў -
Толькі лёс апынуўся цяжкім.

Што зрабіў я на свеце мала,
Хай не будзе мне гэта віной ...
Ты мне снілася сёння, мама,
Сінявокай і маладой!

***

Встало медленно и туманно
Утро белое над водой…
Ты мне снилась сегодня, мама,
Синеглазой и молодой.

Снова пели о чем-то глухо
Придорожные провода.
Тополиным веселым пухом
Улетали в луга года.

Память детства! Она упряма,
Но ей счастье хранить дано…
Ведь недавно то была, мама?
Ведь недавно… и так давно.

Далеко ты сейчас, далеко.
Я люблю тебя все нежней.
Не забыл я твоих уроков -
Только жизнь оказалась сложней.

Только сделано мною мало,
Пусть не будет мне это виной…
Ты мне снилась сегодня, мама,
Синеглазой и молодой!