Лiпы

Махнач Сергей Юрьевсын
Хутка лiпы адцвiлi.
Лiпеня палова праляцела, не вярнуць гэтую пару.
Падалося мне, што Мiнск пахне адмыслова: водар хлеба, нешта йшчэ паплыло ўгару.
Дзе цукерак чутны пах, дзе - дражджэй i пiва.
Я праглытваю слiну (пахне кiлбасой).
Там шампанскае вiно дражнiцца гуллiва, тут - ад печыва iду, нiбы сам не свой!
Мне вядомы жорсткi пах трактарнай "лiцейкi", "прэпараты" лекi мне шлюць праз камiны, толькi  ў гэтым нешта ёсць, быццам прысмак нейкi, без якога б я не быў лiпамi п'яны!

09.07.2015