Думками лину в батькiвську хатину

Левиа
Думками лину в батькiвську хатину,
Де пахне м'ятою I чебрецем, 
Де мальви притулились коло тину 
I кручений панич поповз  на клен. 
Садочком оповита,наче паннна, 
Уквiтчана трояндами й бузком, 
Стоiть старенька,похилилась,хата.
Iй смуток помережив вже чоло 

I вiкна-очi дивляться похмуро, 
Журливо докоряючи менi. 
В них iскорки життя давно потухли, 
Iх загасив, злий,вiтер-буревiй. 
Та ще буя ,буя садок, грайливо, 
I ластiвка звела,своэ,гнiздо. 
Стрiча цыбатий бусол шанобливо,
Господар-дятел облiта садок. 
Так вабить,миле, батькiвське обiйстя, 
Де мрii починали свiй полiт, 
Хатина коло,чарiвного, лiсу
Старезний дуб,якому вже сто лiт .