Смiх росинки

Валентина Чайковская
Зеркальний відблиск дум вмістився у краплині,
Здається неймовірним це дійство чарівне.
Схиляєшся над дивом, і бачиш небо синє,
І щось є в нім для тебе —  і гойне, й рятівне!

Заглянеш в цю красу на малахітнім листі,
Почуєш вість пророчу із Всесвіту Надій,      
Полинеш серцем в спів: ти чув його в колисці!..
Лиш затремтить у грудях, як у перлині цій.

І все збагнеш нараз: весь світ в тобі, як в краплі!
Чумацький Шлях сміється, хоча навколо день,
Високе і тремке... Летять думки поквапні —
Хутчій донести людям з росинки сміх пісень.





Фото Сергія Антонова