Тузан исе

Рафиль Сабиров
Тузан исе килэ тирэ-яктан.
Авыл халкы чыккан уракка.
Ботен донья эйтерсен лэ баткан
Икмэк тэме сенгэн тузанга.
Онытса да кеше инде куптэн
Урак дигэн "кэкре тимерен",
Шул суз белэн атый эле hаман
Уныш очен "корэш" коннэрен.
Канга сенгэн, геннар аша килэ -
Козге муллык - яшэу, иминлек.
Тик замана инде хэзер башка,
Кадерлэре бутэн ипинен.
Кемдер соса кашык белэн икра,
Кемдер ашый алтын савыттан;
"Икмэк булса жыр да була" дигэн
Вакытларны кемдер оныткан.
Хэзер дэ бар, янэшэдэ генэ
Тилмергэннэр кисэк икмэккэ.
Суласа да шул hавасын Жирнен
Эйлэнгэннэр никтер имгэккэ.
Тигез тугел бэхет бизмэннэре,
Гаеплеме эллэ замана?
Булганына шокер итми кеше,
hаман житми,hаман зарлана...
Кемдер яши бетмэс тузан сулап,
Кемгэ тормыш - жэннэт уены.
Житкэч вакыт бер тигезлэп куя
Икмэк ускэн Жирнен куены...