Наталья Фоменко Шитова - Мелодия печали

Юлияна Великова
Мелодия печали

Звучит во мне мелодия печали...
Она нежна, прекрасна, как любовь.
Её всё чаще слышу вечерами,
Когда приходит час опять без снов...

Мне не уснуть... Мелодия всё громче
Звучит в душе, мне разрывая грудь.
И звуки эти всё сильней и звонче...
Мне не уснуть теперь, мне не уснуть!

Ну, почему опять средь синей ночи
Так жалобно мелодия звучит?!
Она, наверное, мне что-то напророчит...
Иль, может, счастье снова возвратит.

Превела на Български: Юлияна Донева

ПЕЧАЛНА МЕЛОДИЯ

Звучи във мен мелодия печална…
Нежна е и като любов прекрасна.
Все по често аз я слушам вечер
когато наближи часът безсънен.

Не ми се спи… Мелодията силно
 звучи в душата и гръдта ми къса.
По силни са й звуците  по звънки…
Не ме приспиват, не, не ме приспиват!

Но защо сега сред нощи сини
мелодията жалостно звучи?!
Навярно нещо тя ми пророкува
или  пък щастието ще се върне!