Костовци. По отцовским стежкам. укр. язык

Пётр Лавренчук
         По батьківським костовецьким стежкам.

                500 річчю села Костовці Брусилівського району
                Костовецьким родинам Лаврінчуків,Габенців,Онищенків,
                Святненків,Буханевичів,Кондратюків,Малишів,
                Федорчуків,Янчуків,Маціевичів,Здраків та інших.
Керівникам торгового питомника садового парку"БРУСВЯНА" родині Дмітріевих,автору книжки з історії села "Костовці.Двадцяте століття:люди та їх долі"Габенцю Володимиру та моему батьковіЛавренчуку (Лаврінчуку) Якову Івановичу кавалеру "ордена Знак Пошани" ,Заслуженому раціоналізатору лісового господарства УРСР" та "Кращому раціоналізатору СССР" ПРИСВЯЧУЕТЬСЯ:

          
Батьківське село,- рідна сторона,
Де земля в житах, соняхах та сади-краса.
Родове село,память й оберіг,
В сиві вже роки побачити я зміг.

Пойшов по польовій,героям уклонився,
Тут живе Лавріна рід,тут батько народився.
Запахані поля,як вартові стоять,-
І в такій красі,тільки пісні співать.

Колись ліси садили тут дядько та мій батько,
Тепер все обробляє "БРУСВЯНА" по -хозяйськи.
Тут для рослин й дерев "пологовий будинок",
Радість для людей:киян й житомирянок.

Хто не утрымавсь в небі,вертаеться додому,-
Земля нам заповіт!"-вклюсь поєту дорогому.
Хай сонечко засяє,над костовецьким ставом,-
Родини хай живуть, сімейним щирим ладом.

Наснаги й людських сил,та жить по заповіту,
Костовцям дитячий сміх й не бідувать,а жити.
По-батьківським стежкам,не легко мені ходити,
Та треба їх пройти,- ми селянської України діти.

               ПЕТРО ЛАВРЕНЧУК ПОЕТ.ПИСЬМЕННИК ІСТОРИК

           с.КОСТОВЦІ 11 ЛИПНЯ 2015 року.ФЕСТИВАЛЬ "Бруствяна-крос".