Останнiй день в Парижi

Юлия Солован
Останній день,
Остання цигарка,
Я курю з ментолом,
Ти не любиш мій дим.

Пройшло два тижні,
Пройшло два роки,
Дні біжуть так повільно,
Треба жити із цим.

Моя молодість плине
Без краплі пороку,
Без долі любові
Радію життю.

Останній сірник
І клята цигарка
Лишає свій слід
У грудях моїх.

В Парижі дощить,
А у Києві ясно,
Буйно буря бушує
В пустелях людських.

В Парижі - самотність,
У Києві - туга,
Кількасот кілометрів
І митниць нудних.

Лише кілька кордонів,
Пару спогадів спільних,
Наші жести забуті
І мовний бар’єр.

12.07.15