Жеврi багаття в душi ледве ледве

Валенсия-Велиция
Жевріє багаття в душі
                ледве – ледве,
Та іноді спалах тріскучий
                крізь память!
Коли розворушать думки
                потаємне,
Непрохані сльози здається
                задавлять.

І падає небо на тебе
                мов ковдра,
Важка, темно – сіра,
                померк візерунок!
Та де ж бо взялась поміж нас
                гора Говда,
Навіщо ти іншій оддав
                мій дарунок?!