***

Аделаида Крестенская
А чорт забирай твою вічність!
Сивих туманів снопи-
Я більше не хочу, пробач ,
Тієї гіркої краси.
А чорт забирай твої сльози!
Мені вони не до лиця.
Хай краще ударять морози,
Хай краще загорать серця.
А чорт забирай твої руки!
Вони мов холодна земля.
Мені не до статі ті муки,
Бо я -не примара твоя!