Всеки път, когато си до мен

Петр Пенчев
Елата си съблече сватбената рокля
и птиците покани за концерт.
От радостни сълзи очите ти са мокри,
до болка стискаш тръпнещите ми ръце.

И всеки миг, когато си до мен,
виждам как светът се преоблича.
От зимата до вчера изтощен,
сега енергия изпълва ме. Да те обичам...

И всеки път, когато си до мен,
усещам как мощта на страстите расте.
Духът на щастието в мен е въплътен.
Към целувките ти сладки аз съм пристрастен...

10.03.2014 г.
(из излезлия през юни 2015 г.в София сборник с любовна лирика "От първо лице"