Нев1сточка

Галина Мокряк
Послав мені Господь невісточку,
Невісточку від Бога.
"Добрий день!"- Вона гукає,
Ставши на порогах.
Прийде до ліжачка мого,
Приємно привітає,
"І що у Вас болить?",-
З початку розпитає.
І Раптом сонечко засвітить
У моєй кімнаті,
Добром, теплом повіє
По всій моій хаті.
Усе повинна розпитати,
Така у неї звичка:
"А чи є у вас дрова?
А чи є водичка?"
І закипить у нас робота
І в дворі і в хаті,
Які щасливі ми у двох,
Що на таких діток багаті!
Розкаже все і дасть пораду,-
"Нічого не жалити."
"Може щось Вам привезти?
А може щось купити?"
По хаті ти проходиш
І молода й красива,
За тебе молю Бога я,
Щоб ти була щаслива!
Вона мама моїм внукам,
А для мене,- доня,
Які щасливі ми у двох,
Що звела нас доля!