Щастие до дъното

Петр Пенчев
Започнах пролетно почистване.
Есенната шума днес събрах на куп.
Ще изгоря със нея и ненавистните мисли,
на тъгата постоянен атрибут.

Нека вятърът със пушека да отнесе
останалите болки, скръб и мъка.
Пролетта донася вечно равновесие
със радостни и леки стъпки.

Нишки от зелени кълнове
между сърцата ни ще се опънат.
Душите си със радост ще напълним,
когато щастието изгребем до дъното...

05.04.2014 г.
/из издадения през юни 2015 г. в София сборник с любовна лирика "От първо лице“/