Вiдважна пташина

Арина Ковальских
Маленька пташка серед хмар
Летить відважно проти вітру.
Хоч в неї не поцілив дар,
Та не бажа вона згоріти
В пекельнім полум'ї страждань.
В юрбі нездар, в руках бандитів.
Серед розпусти і бажань
Тій пташці нічого робити.

Тому відвагу всю, зібравши,
Летить вона, не здаючись.
Щоб із добром, разом, обнявшись,
Життя прожить не боючись.

Летить вона без сна та їжі -
В небесну даль, через блакить.
Щоб не звернуть на роздоріжжі
Й мету свою не загубить,
Вона наліво не зверне
Й направо вітром не знести.
Похмурі хмари обмине
Й мету зуміє зберегти.

І прилетить вона в той край,
Де буде добре, де приймуть.
Вона досягне свого, знай!
І там її не заклюють.