н ч упала, як дурепа...

Ерёмин Валерий Алексеевич
Захід сонця ледве тліє,
Соловейко мре.
Над вечерею хтось пріє,
Дим стовпом іде.
Десь пісні ревуть веселі
Рве баян міхи,
Йдуть з гулянки до оселі
П`яні парубки.
Кум в куми,як чорт набрався
-добре погуляв.
Бо з свинею й спати вклався,
Як куму обняв.
Ніч упала, як дурепа,
Сонно стогне млин,
Місяць витріщився з неба
У ставок мов блин.
Баба порає у хаті
Знай діжу товче.
Кида тісто на лопаті
Мабудь хліб пече.
Ген,далеко,грім гарцює
Щей кресалом тре...
Раз-пораз чимдуж лютує
Курява встає.
Всесвіт раптом схаменувся
Від своЇх думок...
Cпалахнув і посміхнувся
Тисяччу зірок.
Зве куріпка спати-спати
Тоскно тягне клич.
Зве біду з чиєїсь хати
Чорний вістник сич.
Тінь,шо носа всюди пхає,
Всілася під тин.
Вже помітно - ніч минає.
-Скорий часу плин.