Опеньки

Анатолий Анненко
Говорили мені про гриби, про опеньки, -
що в них шляпки маленькі і ніжки тоненькі.
Я шукав їх у нашій діброві близенькій
і знайшов.
          Придивився ретельно, пильнЕнько:
в того ніжка товстенька, а шляпка маленька;
в того шляпка велика, а ніжка тоненька...
Тут я засумнівавсь... -
                Може то не опеньки... -
Треба добре іще розпитати у неньки.
То ж я, жодного, друзі, не взявши  опенька,
йду додому. -
                Порожня цеберочка дзенька.