Знахарi

Анатолий Павленко
ЖалІлась  якось  знахарка  Марія,
Що  здібностями  славиться  своїми:
З  людини  біль  вона  уміло  зніме –
Сама  ж  від  того  і  перехворіє.

Та  дивнії  дива  бувають  в  світі…
От  у  поета – все  до  навпаки:
Щоб  душі  врачувать  змогли  рядки,
Він  встигне  тричі  сам  перехворіти
Тим  віршем,  що  виношує  поки.

---