Про укра ну та людей

Александр Кошулько
Мила моя, рідна моя,
Золото моє,
Чом тобі, моя кохана,
Зовсім не везе,
***
Чом тебе, як бусурмани,
Мучають свої,
Та не вдалі отамани,
Ріжуть на куски,
***
Скільки можна ґвалтувати,
Крихітку мою,
Зупиніться, досить грати,
Дуже вас прошу,
***
Розумію! Вам байдуже,
Що буде із нею,
Тільки знай, мій «любий друже»,
Це вже за межею,
***
Край всьому, колись настане,
Ти ж не забувай,
Бруд до рук твоїх пристане,
Як не відмивай!
***
Ні сорому, ні совісті,
Давно у вас нема,
Зосталось, лише в повісті,
Вам причепить клейма,
***
Тобі я, можновладцю,
Присвячую цей вірш,
Бажаю, самогубцю,
Хоч розуму побільш,
***
Невже не розуміє,
Твоя сіда башка,
Народ вже скаженіє,
Країна ж вже не та!
***
А ти все обіцяєш,
Що житимемо в Раю,
Вночі не спиш, гадаєш,
Як всидіть ще добу,
***
Як завтра, більше вкрасти?
Як можна обдурити?
Куди брудні мільйони вкласти?
Кого кнутом забити?
***
Досить гнобити країну,
Сили вже нема,
Як не жаль, вам ту калину,
Що в гаю зросла,
***
Чом байдужі ви до неба?
Що нам дощ дарує,
Чом не варить ваша кеба?
Тільки імітує…
***
Як кохать, не можна землю?
Що нас народила,
Всім дала, священу волю,
Очі нам відкрила,
***
Ну чому, таке буває?
Я не розумію,
Брат у брата забирає,
І не червоніє,
***
Кожен тягне, лиш до себе,
Все, що попадеться,
Лиш собі, накрасти прагне,
Інший – обійдеться.
***
Чи в столиці, ти працюєш,
Чи лишень в сільраді,
Без розбору ти грабуєш,
На любій посаді,
***
Лікар просить хабара,
Сидя у палаті,
Зображая трударя,
В білому халаті,
***
На дорозі, як завжди,
У погонах люди,
Вчились мабуть, у Орди,
Прокляті іуди!
***
Журналюги – продаються,
Більше де заплатять,
Наче шльондри, віддаються,
І брехнею гатять,
***
Їм байдуже, що в оману,
Люд простий заводять,
І не правду, як з туману,
На очі виводять,
***
Продаватись, я дивлюся,
Стало модним дуже,
Я скажу, й не помилюся,
Зря так робиш, друже!
***
Схаменіться, люди добрі,
Скільки ж можна брати?
Чи на голови ви хворі?
Все з собою ж не забрати,
***
Як тримаєш нас, країно?
Стадо злих, тупих комах,
ЗУПИНИСЯ ВЖЕ, ЛЮДИНО,
Все в твоїм міцних руках!!!
***
Бідна моя, сива моя,
Щастя ти моє,
Моя люба, Батьківщина,
Вічно хай живе!!!

ОЛЕКСАНДР КОШУЛЬКО
24.06. 2015 р