Хто такi паэт

Аляксандра Фагот
Паэт - гэта той, хто піша вершы
І той, хто вершаў не піша

Паэт - гэта той, хто пазбаўляецца вузаў
І той, хто іх накладвае на сябе

Паэт - гэта той, хто верыць
І той, хто паверыць не можа

Паэт - гэта той, хто ілгаў
І той, каму таксама ілгалі

Той, хто зваліўся
і той, хто ўстае

Паэт - гэта той, хто адыходзе
І той, хто адысці не можа

                Тадэвуш Ружэвіч