Трав янi коники

Анатолий Анненко
У серпневі теплі дні -
                на стерні і в бур'яні,
не вгаваючи, стрекочуть
                коники трав'яні.
...Я його зловить хотів -
                він стрибнув і... полетів.
Бо той коник трав'яний
                ще й "повІтряний".