Мае Ир!

Тамара Бибылон Бибылты
Мае Ир! Мае баестае!
Мае раессугьд аердз!
Даеуаей исын мае тыхтае, аез!

Дае цаеугае даедтаен
Се 'знаетдзинад,
Туг азгъоры заердаемае тагъд!

Дае ахадгае къ;дз;хты бакаст -
- Ирон лаеджы хъаебатыр ас!

Дае цъаех наеууыл ;рхуысгае 'нкъард,
Заердае хъаелдзаегаей фестдз;н тагъд!

Дае куваендаеттаем 'скуваеггаджы цард,
Йае заердаейы хъуыдытаен у агкаг!

Аемае цы фаенды баесты даер хъаездыг цаерин,
Мае уарзон Иры фенынмае каеддаериддаер б;ллин!
(Осетинский)

Tamara Bibylty
07.06.2015 / 22:45