Чорне i червоне

Хт Ксения Тим
Торгаш, як торгував, то так, собі, й торгує.
Алкаш як пив, то так собі і п'є.
Ніщо нікого інше не хвилює,
коли у кожного воно своє.

Не в моді знову логічні запитання.
Спитати "звідки гречка" то -- не гречно.
Хтось завжди перший, інший завше останній,
а от "чому?" -- спитати не-до-речно...

Хтотось на війну країну боронити,
а хтось краватку не під колір (боронь Боже).
Комусь "по новому" то -- "будем краще жити",
а іншому то -- "виживай як можеш".

Хтось прапором вимахує завзято.
Хтось гаслами у щоголос кричить.
А кров'ю власною, лиш той, фарбує прапор:
хто, в болю стис його під серцем і мовчить...

(ХТ 02.07.2015)