A Purple Negro - Alexander Vertinsky

Доктор Лимончелло
Where are you now? Who'll kiss your little fingers?
What happened to your funny China boy?
I heard you were in love with a Brazilian singer,
Or was it the Albanian Viceroy?

Last time I saw you very close, but briskly
A motor whizzed you off down the road.
One night I dreamt that in the dens of San Francisco
A purple negro helped you with your coat.




Лиловый негр

Где Вы теперь? Кто Вам целует пальцы?
Куда ушел Ваш китайчонок Ли?
Вы, кажется, потом любили португальца,
А может быть, с малайцем Вы ушли.

В последний раз я видел Вас так близко.
В пролеты улиц Вас умчал авто.
Мне снилось, что теперь в притонах Сан-Франциско
Лиловый негр Вам подает манто.