Польового простору

Анастасия Польская
Простору, простору, простору...
Але тепер з тобою.
Знаєш, українською -
До тебе ніколи.

До тебе ніколи
ні з ким не була я собою.
Були лиш уколи, проколи,
Якісь частоколи, двобої...

Своєю журбою я досягла
Права бути слабкою.
Як стіною, як горою, як шторою
Затулюся тобою.

Хоч не затулялася од світу
До тебе ніколи.
Квіту, квіту, квіту
Польового мені!
Чи ні?

Хочу назустріч зі світом,
Але тепер без тебе нікуди ніколи.
Я хочу! Хочу бути з тобою й зустрічного слова,
Простору, простору, простору,
Хочу квіту польового.