Сердечна порада

Анатолий Анненко
Браття, сестри, ладьте між собою,
               батька й матір в світі бережіть -
злагодою, дружбою, любов'ю
                ви дасте їм змогу довше жить.
Мати вас для щастя породила,
               батько вас для щастя підіймав;
і для щастя вам душевні крила
            наш Господь Всевишній дарував.

Ідуть літа, пливуть літа...
                Час дні, мов аркуші, горта...
Як в небі сонце, так сія
                в моїм житті моя сім'я.

Доведеться бачити багато,
                різними дорогами іти...
Хай на вас чекає рідна хата,
                де батьки, де сестри і брати...
Можна дорогих скарбів надбати,
                бути серед рідкісних речей...
Та дорожче: вірне серце брата,
                ніжний погляд сестриних очей.

Брат до брата щиро прихилися
                і сестру в недолі захисти.
Хай між вами буде гарна пісня
                і слова: "будь ласка" і "прости".
Тож, брати і сестри, не сваріться,
                навіть у найтяжчу, люту мить.
Краще усміхніться, обніміться -
                в згоді щоб і вашим дітям жить!