Юлияна Донева - Като хали

Юлияна Великова
КАТО ХАЛИ

Веднъж щом музата ме погне,
знам, не ще се отърва.
И как ли аз да превъзмогна,
напиращите в мен слова!

Втурнали се като хали  -
не мога да ги пресека.
И ето изпод химикала,
текат слова, като река.

Сами намират си пътека
и в стих подреждат се словата.
И чувствам как ми става леко
и спокойно на душата!

1.2015г.