Iрина Косенкова. Стомлене сонце... з бiлорус

Лариса Геращенко
Стомилося сонце, за лісом присіло
і росяні краплі сховало в траву.
Недавно на небі воно променіло,
а вже під горою готове до сну.

Проміння гаряче в траві притушило,
щоб сон не  тривожить притихшій землі.
З кущів кучерявих подушку зробило,
і… сонні загадки навкруг попливли.

Вже місяць-хитрун з-за хмар виглядає,
давно настовбурчив він ріжки свої,
і зіроньку ясну за промінь тримає,
і, навіть, у мріях цілує її.

Туман, як кисіль, у долину полився –
від легкого вітру хитнеться, дрижить.
За кущ павучок-мандрівник зачепився,
погойдався трішки маленький, і… спить.

Співа колискову дрімота для ночі,
таємні всім чари на очі кладе.
Один тільки пугач мрійливо буркоче:
він згадує юність, кохання своє…

Липень, 2015р.
(иллюстрация от автора)