Почув слiпий, що Ти iдеш..

Константин Матаков
***

Почув слiпий, що Ти iдеш
I я зi страхом взиваю до Тебе
Обгорни теплотою Духа Святого
Дозволь спiвати Тобi з любов`ю

Дiва днесь предстоїть у церквi
Ми загибаемо вiд множества грiхiв
Осiнь, Господи, навколо осiнь
Споглянь на мене, Iсусе Предвiчний,

Освiтило всесвiт свiтло Твоє
Жертва Боговi – дух сокрушений
Багатi збiднiли i зголоднiли
У всякого Мусiя своя затiя

Голова йде обертом, грець ухопив,
Дурний як пень – дурману об`ївся
Душа моя бреше, як шовком шиє
На жаль, мене знемагає сон

Стримай язик твiй вiд зла i лести
Вiрую: страждав Вiн i був похований
Нехай буде воля Твоя на землi
У мiсцi, звiдки втекла болiзнь

Христос, що живими i мертвими володiє
Квiтуче зiтхання помилує i спасе
На менi утвердилася ярiсть Твоя
Не остави, Господи, не вiдступи

Немає миру в костях i плотi
Стрiли Твої в очах застрягли
Вiд помислiв марних i спогадiв лукавих
Охорони нас, пекельних сил Переможцю

Де Ти, Сине, бiлiший вiд снiгу
Вернi менi радiсть, беззаконня очисти,
Вiджени пустослiв`я i недбайливiсть
Дай не осуджувати брата мого

Чи стало серце приютом пророцтва?
Нi, теперiшнє – нiч далека
Витай мiж нами, Христе на Голготi,
Вiд вогню невгасимого звiльни мене



                230715   14.40

*В стихотворении использован «богослужебный украинский» язык


На фото - капличка в селе Дзвинячка (Тернопольщина, Украина)